Tuesday, June 22, 2010

something else we never knew existed

I experienced some very weird flashes of light in my field of vision this morning. Obviously this made me think of brain tumors, and stroke. So I called the doctor, and had an appointment with an eye specialist two hours later.

The verdict: An ocular migraine, meaning symptoms of migraine, but in one of the eyes only. Some people get the headache and the nausea too, but I didn't.

Thanks Dr. Duggan, my new favorite physician.

3 comments:

cecilia said...

yikes - i am happy to hear you don't have a tumor, but migraine is eeek, so you have my sympathy!!!

happy midsummer!

Anne said...

Kan ocular migraine kanske vara samma som aura migrän. Kanske inte. Jag ska klicka på länken när jag skrivit detta.
Jag har i alla fall sen många år diagnosen aura migrän och känner såväl igen symptomen du berättar om. Det var väldigt obehagligt första gången. Förstår du blev orolig när det hände dig. Skönt få höra att det inte är något farligt att oroa sig för.

När mina synrubbningar inträder så vet jag att max en halvtimme senare kommer en huvudvärk/migrän, men tack vare synrubbningarna så kan du verkar slippa det - skönt. Jag är dock numera tacksam att min migränsort är en aura, för till skillnad från vanlig migrän som inte ger varning i förväg, så är synstörningarna det första tecknet på kommande migrän så är jag snabbt så hinner jag ta medicin innan själva huvudvärken kommer, då blir hela migränförloppet oerhört lindrigt.
Nu får du tydligen ingen efterföljande migrän. Annars kan jag tipsa om koffein. Koffein (en kopp starkt kaffe t.ex.) fick tips av det av en läkare och det hjälper rätt bra.

Lotta K said...

Hej Anne! Å vad tråkigt att höra att du har migrän! Jag har huvudvärk, men jag har aldrig kollat med en doktor om det är migrän. Men det kanske det är. För jag har faktiskt upptäckt att koffein hjälper! Ett par gånger har jag känt mig extremt sugen på just koffein. Jag vet inte hur mycket du läste på, men jag tror jag såg att auramigrän är lite annorlunda än vad jag hade. Får du ljus och blixtar i båda ögonen? Min grej var bara i vänstra. Blev jätterädd!! Ögondoktorn pratade om näthinneavlossning, som tydligen ger liknande symptom, men också blinda fläckar. Herregud så mycket som kan hända! Hoppas du har en skön sommar!