Sunday, December 21, 2008

4 candles, 3 bottles of glögg

2 comments:

Anne said...

Jag läste ditt tidigare inlägg, om slutförd cancerbehandling och dina tankar. Vad klokt och fint skrivet.
Jag tror att en trötthet efteråt behandling är väldigt vanligt.
Kanske ditt fokus under behandlingen varit så starkt fokuserad på behandlingen, att bekämpa sjukdomen, att du så starkt fokuserat på ett sjukhusbesök i taget, att leva ett normalt liv. Kanske sen, när behandlingen är över och du inte längre behöver vara stark och inte ägna all kraft åt att vara just stark och klara av allting. När du kan slappna av, när du kan släppa garden. Kanske en utmattning och trötthet lätt då kommer över en. Du kanske måste hitta ett sätt att förhålla dig till livet och tillvaron nu. Ett "efter cancern" liv och kapitel som du nu går in i.

Jag kan berätta att jag nu gjort ditt glöggrecept. Det ligger och vilar men jag tror inte jag kan vänta 2 dygn som du skrev att du haft det att sitta. Vill dricka det redan imorgon tisdag tror jag bestämt. Doftar väldigt gott!

Lotta K said...

Hej Anne! Släppa garden är verkligen sant. Precis så känns det. Och du har rätt i att det är en ny fas jag måste lära mig. Tar alltid emot lite i början, ju!

Om glöggen: Jag antar att du hinner fler omgångar också! Jag gillar det här med trial and error och att experimentera, så jag försökte med en vit glögg också när jag hittade en Liebfraumilch på Trader Joe's. (Vit glögg är något jag bara läst om, eftersom jag firat jul i USA de senaste 8 åren.) Gjorde på samma sätt, men använde en plum brandy som jag också hittade på Trader Joe's istället för rom, drog ner lite på pepparkakskryddorna, och hade i skalet av en hel apelsin. Det verkliga experimentet var koriander. Alltså hela korn, inte cilantro. Smakade nyss, hemskt nöjd! Saft, men spännande saft.