Tuesday, February 02, 2010

yeah, really

I'm a member of a site for expat Swedes. Sometimes there are interesting discussions on the forums, but most of the time there isn't much activity.

One topic gets people going, though. Television. There is a flurry of messages anytime someone asks for the best ways of accessing Swedish TV from somewhere.

OK, I'll be honest. I think that's a little pathetic.

6 comments:

cecilia said...

haha - men jag erkänner, jag saknar, kanske inte Svensk TV men definitivt BBC, som gör det omöjligt för expats att kolla på såvida ingen postar på Youtube, och då tas det ner innan man hinner säga Hej.
Men svensk TV kan man ju kolla på på deras hemsida, så så svårt borde det inte vara...

Lotta K said...

Folk vill ha "vanlig svensk TV", utländska serier med svensk text och sånt som inte svt play har. Det är ett himla hallå.
Jag hade BBC America förut, det var fantastiskt. Slutade när systemet gjordes om och det skulle bli extremt dyrt. Buu. Men jag laddar ner podcasts från BBC, rekommenderas.

Lotta K said...

hahha jag fick meddelande om ditt flickr konto-alias, och tänkte who is this person. men sedan såg jag din email på din sida -- I should have known!!

Petra H said...

Jag håller med! Jag saknar inte svensk tv det minsta, men så har jag väl bott utomlands för länge.
Men håller med Cecilia, BBC är bäst! Gissa vem som ska kolla en massa på tv när vi flyttar tillbaka till Bryssel om två månader... I Bryssel har man nämligen både BBC1 & 2!! Tur eftersom (dubbad) fransktalande tv inte är så spännande...
SVIVs forum kan vara sååå pinsamma när folk börjar hacka på varandra à la sandlådestil.

cecilia said...

Haha, ja, en gammal emailnick som hängt med sen läääänge:). Har ss inte tagit några pic's på väldigt länge, men ska försöka använda det - och ladda upp på fotobloggen också, när barnen är friska!

Men jag ska erkänna att BBC America inte är nått att hänga i granen, ibland, högst sällan, har e nått kul men mest är det antique roadshow, top gear och gordon ramsey, och jag blir rätt fort mätt på alla tre...

cecilia said...

PS, om det är textat man vill ha kan man ju alltid dra fram de engelska subtitles på tv-apparaten...:) sp kanske det känns lite som hemma.