Wednesday, April 11, 2007

for fia, and of course anyone else with an interest in flooring

So if I read those letters there correctly, the building is from 1912. Originally it was the sophomore dormitories. Now it has classrooms, and faculty offices.
This is the floor we are interested in. Walls are marble. Cool and smooth.
It does look like tile, right? Annaa?
And I will have to check this with someone, but it looks like the paint has been filled in at some point.

4 comments:

Fia said...

Åh, spanskt vedeldat kakel....med pigmentfärg....tänk att ha det till sitt förfogande. Ok, bäst jag slutar nu innan du tror (eller tor dig VETA) att jag är knäpp.

Det är bara en sådan underbar känsla med gamla stengolv. På flera nivåer. Först det hantverk som gått in i att göra kakel som är både vackert och hållbart, utan några datorer som styrt vare sig design eller tillverkning och senare den som lagt golvet så att det blir vackert och hållbart. Och tänk - bådas talang får arbeta i samklang med varandra och båda har gjort allt de kunnat för att lyfta fram den andres jobb.

Alla de som var involverade i det golv du så snällt fotograferat för en andra gång (tack igen) är ju borta sedan länge. Men det som de skapat med sin kunskap och sina händer finns ju kvar. Det är en av anledningarna till att jag är så intresserade av gamla golv.

Desiree said...

Vilka vackra golv och vilken vacker byggnad. Sedan är ju du en väldigt duktig fotograf vilket gör sitt till bilderna också.

Lotta K said...

Vad kul Fia att du visste teknik och benamning. Jag gillar san kunskap och sana detaljer. Och jag gillar golv for att man kan se hur de har anvants. Darfor ar jag ocksa fortjust i golvet ovan, det med de slitna lila glasblocken. Fargen ar fin tycker jag, och enkelheten.

Jag gillar trosklar ocksa, av samma anledning; att man kan se hur de anvants. Fast det finns inte sa manga i amerikanska hem, kanske.

Lotta K said...

Tack Desiree for snalla ord! Visst ar det kul med gamla byggnader...