Friday, July 06, 2007

the hibiscus again

So I wondered if this is what you use for making tea. So I googled, and learned that it is not. There is another plant. I also learned that when the tea is hot, it's hibiscus tea. When it is cold, it's called aqua de jamaica.

In Trinidad and Tobago there is a brewing company that mixes the tea with beer into a shandy. [Insert your own joke about the British here.] (And by that I mean something about the Empire, cricket, and stiff upper lips during heat waves in the colonies. And I guess that's where the shandy comes in.)

2 comments:

Fia said...

Mmmmm, jamaica är det som vi dricker i vårt hushåll, det är sååå gott! En näve torkade blommor, sjud i ett halvt gallon vatten. Tillsätt lite honung och lite, lite socker låt stå. Sila av blommorna och häll i kontainer och ställ i kylen. Ta färsk ingefära, skiva tunt, häll lite kokande vatten över, ställ åt sidan. Sila av och blanda i jamaican. Späd sedan med iskallt vatten tills det blir som du vill ha det, några isbitar - mums!!

Lotta K said...

Vad gott det låter med ingefäran! Jag har aldrig provat att göra själv, bara druckit när andra har gjort. Men i såna lägen väljer jag ofta horchata, om sanningen skall fram. Det är pretty much det bästa jag vet. Men nu när jag har ett sånt bra recept skall jag absolut prova!